Matauk

Ein av grunnane til at hausten er mi favorittårstid, er nettopp haustinga. Etter å ha brukt sommaren på å modne og samle smak, er frukter og sopp klare for å plukkast i korger og spann for å foredlast (eller nytast der og då!).

No fyrst i september er dei fyrste prins-epla i hagen klare til å plukkast ned, potetene har teke til å få god storleik og dei lysegrøne epla (som vi ikkje veit namnet på) kan enkelt ristast ned frå greinene. Og alt dette kan ein samle inn på tjue minutt!Haust frå hage og skog (9)Haust frå hage og skog (3)Haust frå hage og skog (4)Haust frå hage og skog (8)

Skogen byr på litt andre råvarer. Dersom ein er heldig, finn ein nok kantarell til ei koking med suppe, og med den bleike piggsoppen kan ein lage soppstuing som høver til hjortebiff og dei heimavla potetene. Dersom ein er tolmodige og veit kor ein skal gå, kan ein dessutan finne litervis med tytebær – der er mamma eksperten og meisterplukkaren!Haust frå hage og skog (5)Haust frå hage og skog (6)Haust frå hage og skog (7)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s