Nye roser

Då eg flytta inn i Birkelandshuset, var det blant anna med ein ambisjon om å plante fleire roser i hagen. Det fyrste roseprosjektet er å lage til ein hekk av roser ut mot vegen, slik at forbipasserande kan nyte synet av dei. Og kanskje kan dei ta seg tid til å stoppe opp og lukte på ei rose eller to? For det er om lag det einaste kravet eg har til rosene eg skal plante: dei må ha duft! I fjor vart hekken påbyrja med den blå (lilla) rosa «Rhapsody in Blue«, og i år vart to nye sortar kjøpte inn og planta.

Eg var på utkikk etter mørkeraude roser, sidan det var fargen på farmor sine roser. Denne rosa busken, «Romanse», var det mørkaste eg fann, og det var i grunn heilt i orden. Sjølv om namnet er noko kjedeleg, er blomen riktig prektig. Når rosa har fått opna seg heilt, fyller ho dessutan heile handa mi.

Nye roser (1)

Den andre rosesorten som fekk bli med heim, var «Sophia Rennaissance». Eg var eigentleg fast bestemt på at eg ikkje skulle ha gule roser. So såg eg denne plassert saman med dei ovanfor nemnde sortane på hagesenteret, og då kunne eg ikkje late den vere att. Og so er jo gulfargen veldig behageleg, med innslag av oransje og raudt.

Nye roser (2)

Ein tanke på “Nye roser

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s